Składniki:
* 500 g pieczarek
* 4 jajka
* pęczek szczypiorku
* 3 łyżki majonezu
* sól i dużo pieprzu do smaku
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przesmażyć na patelni bez tłuszczu. Jajka ugotować na twardo i po obraniu również zetrzeć na tarce. Szczypiorek drobno poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać doprawiając sporą ilością pieprzy i solą. Dodać majonez i delikatnie wymieszać.
- Lubię jak w paście jest dużo majonezu.
- Zamiast samego majonezu można dodać majonez wymieszany z jogurtem naturalnym.
- Szczypiorek jest ważnym elementem tej pasty więc radze go nie pomijać.
- Pastę robi się szybko i szybko znikają kanapki nią posmarowane :)
Pieczarkowej pasty z jajkami jeszcze nie robiłam. Do tej pory łączyłam je tylko z twarogiem. Ciekawe :)
OdpowiedzUsuńPastę zrobiłam wczoraj. Dziś zajadam ze smakiem w pracy. Rewelacja. Polecam!
OdpowiedzUsuńciekawy przepis :) ja też do tej pory robiłam tylko z serem białym
OdpowiedzUsuń