tag:blogger.com,1999:blog-6708814488893734004.post8935094552104576267..comments2023-10-23T21:13:55.492+02:00Comments on Kuchnia Izy: Kapuśniak z młodej kapustyAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/15047302169482382590noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6708814488893734004.post-45198801679863916442011-06-21T09:25:55.303+02:002011-06-21T09:25:55.303+02:00tam powinno byc 1/2 kg...moj maz zawsze bierze tro...tam powinno byc 1/2 kg...moj maz zawsze bierze troche wiecej...on lubi ciepla ja wole zimna :) daj znac jak zrobisz co myslisz, my tu uzywamy turecki krowi ser ale teraz znalazlam polski bialy ser ktory chce wyprobowac, powod prosty- polowe tanszy!!medieval beasthttps://www.blogger.com/profile/04791129547164890763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6708814488893734004.post-67437059517197810032011-06-20T17:30:54.757+02:002011-06-20T17:30:54.757+02:00Świetny przepis, dziękuję bardzo, dziś złożę zamów...Świetny przepis, dziękuję bardzo, dziś złożę zamówienie na świeże yufki i mam nadzieje niedługo zrobię :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15047302169482382590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6708814488893734004.post-58232690839400948782011-06-19T08:56:20.405+02:002011-06-19T08:56:20.405+02:00obiecany przepis :
/2 kg kory (yufki)
300 g krowie...obiecany przepis :<br />/2 kg kory (yufki)<br />300 g krowiego sera<br />2 szklanki oleju<br />2 jaja<br />1 smietana<br />woda mineralna<br />sol<br /><br />Priprema: <br />Utrzyj jajka, dodaj troche wody mineralnej do nich (na oko…nie za duzo), dodaj olej I ser ktory nie moze byc zbyt drobno utarty. Na koniec szczypta soli I smietana (male pudeleczko).<br />Do formy wsadz jedna kore, przetarta olejem. Zostaw jedna kore na wierzchnia warstwe, reszte pogniec I nie za drobno podrzyj I wymieszaj z nadzieniem. Wszystko razem wrzuc na kore w formie I przykryj odlozona kora. Piec na 200 stopni az sie zarumieni, jesc goraca lub zimna z jogurtem pitnym naturalnym…mniam!!!medieval beasthttps://www.blogger.com/profile/04791129547164890763noreply@blogger.com