czwartek, 28 kwietnia 2011

Grillowany łosoś

Co może być smaczniejszego od grillowanego łososia opiekanego słońcem we własnym ogródku? Hmmm grillowane warzywa z własnego ogrodu :) Ok,  nie mam własnego ogrodu. Jest ciepło ale na balkonie nie da się grillować więc elektrycznie w kuchni się rozmarzyłam. Mniammmm



Składniki:
* filet z łososia (mogą być dzwonki)
* przyprawa do ryb
* kmin rzymski
* oliwa z oliwek

Filety umyć, oczyścić, pozbyć się ości. Pokroić na paski szerokości około 1 cm. Przyprawić przyprawami z obu stron, skropić oliwą i grillować. Jeść ze smakiem lub apetytem :)


3 komentarze:

  1. duży plus za kmin rzymski...jedną z moich ulubionych przypraw...z nią wszystko smakuje lepiej:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Grilla nie mam, ale pomagam sobie jak mogę patelnią grillową!:) Łosoś jest super, prosty i smaczny.. pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja jak zwykle nie na ten temat.Zrobiłam /w sam raz na Święta Wielkanocne zakończył się proces leżakowania/ nalewkę pomarańczowo-kawową tą 44.Jest rewelacyjna,Dzięki za zamieszczenie przepisu.Gratuluję drugiej ślicznej siostrzeniczki.Pozdrawiam .Noneczka.

    OdpowiedzUsuń