niedziela, 5 sierpnia 2012

Sok marchwiowo-jabłkowy

Letnie i orzeźwiające soki są pysznym umileniem dnia. Uwielbiają je duzi i mali. Mając sokowirówkę przygotowanie go zajmuje tylko chwilkę. Do tego maja dużo witamin i są zdrowe. Cala nasza rodzinka zakochała się w świeżych sokach z sokowirówki.
Moja wersja jest naturalna, bez rozcieńczania i bez cukru, naturalnie mętna.



Sok marchwiowo-jabłkowy:
Składniki:
* 3 marchewki
* 6 jabłek prosto z sadu
Obrane i oczyszczone owoce przeciskamy przez sokowirówkę, mieszamy. Możemy schłodzić w lodówce.

Sok z jabłek:
* dowolna ilość jabłek
Obrane i oczyszczone jabłka przeciskamy przez sokowirówkę, mieszamy. Można schłodzić w lodówce.



Dziecinnie proste :)

4 komentarze:

  1. uwielbiam - zwłaszcza z własnego ogrodu smakuje wyśmienicie

    OdpowiedzUsuń
  2. Przypomniałaś mi dzieciństwo :) i głośno buczącą sokowirówkę w która Mama na przemian wkładała marchewki i jabłka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię naturalne soki:) Często u mnie gości sok pomarańczowo-grejpfrutowy:)

    OdpowiedzUsuń