Moje francuskie odkrycie, czyli ciasto francuskie nadal w natarciu. Miałam ochotę na coś słodkiego. Nic prostszego, wystarczy ciasto francuskie i cukier.
Składniki:
* 1 opakowanie ciasta francuskiego
* 10 łyżeczek drobnego cukru
* 1 łyżeczka cynamonu
Cukier dokładnie mieszamy z cynamonem. Na lekko oprószonej słodką mieszanką stolnicy rozkładamy ciasto francuskie. Obsypujemy je pozostałym cukrem z cynamonem. Składamy 2 boki ciasta do środka, czynność powtarzamy składając kolejne boki do środka. Ostatnią czynnością jest złożenie cista znowu na pół tak, że powstanie niewielki rulonik.
Kroimy ostrym nożem ciasto na 1-centymetrowe plastry i układamy je na blasze na papierze do pieczenia. Pieczemy 20 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku do 190 stopni.
jakież smakowite.
OdpowiedzUsuńkuszą tym cynamonem ;]
Witam. Przyznam się, że blog czytam od niedawna. Zainteresowały mnie Pani propozycje kulinarne, mam prośbę o przepis na typową tatarską potrawę.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńJuż niedługo może uda mi się wstawić jakiś przepis, niestety chwilowo brak czasu mi to uniemożliwia.
OdpowiedzUsuńSzczęśliwego Nowego Roku!
OdpowiedzUsuń