Jest to również wersja dla kobiet karmiących, ale dla moich chłopców smakowała bardzo. Jeśli chcemy zrobić wersję full proponuję dodać podsmażone pieczarki, dla ostrości ostrą paprykę w płatkach oraz ketchup. Można tez szczodrzej przyprawić ziołami. Ja niestety muszę tych przyjemności unikać ale i tak paprykarz bardzo mi smakował.
Składniki:
* ryba wędzona (może być makrela, ja użyłam pieczonego łososia)
* 100 g ryżu (u mnie ryż który pozostał z obiadu)
* cebula
* marchewka
* 100 g przecieru pomidorowego
* sól, pieprz
* łyżeczka papryki słodkiej
* olej do smażenia
Cebulkę drobno kroimy i smażymy na oleju do czasu aż się zeszkli. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy do cebulki i dusimy aż się będzie miękka. Studzimy.
Rybę obieramy z ości i rozdrabniamy.
Ryż gotujemy i studzimy.
Wszystkie przygotowane składniki mieszamy, dodajemy przecier i doprawiamy do smaku.
Bardzo Ci dziękuję za ten przepis :)
OdpowiedzUsuńDomowy jak zawsze najlepszy:)
OdpowiedzUsuń