wtorek, 13 września 2016

Lemoniada imbirowa

Najlepsza na upał, najlepsza na rozgrzewkę a najlepsze jest to, że zrobił ją mój Mały Mistrz Kuchni.

MMK - mój Mały Mistrz Kuchni ma już prawie 9 lat i ciągnie go do kuchni jakby ktoś zainstalował w niej najlepsza na świecie grę komputerową. Tak więc robię nowy skrót i bierzemy się do roboty.





Składniki:
* pół cytryny
* 2 cm świeżego imbiru
* cukier trzcinowy
* 1-2 łyżki miodu
* 3 szklanki wrzątku

Imbir kroimy na drobne kawałki, zalewamy wrzątkiem. Cytrynę kroimy na plastry, dodajemy do dzbanka. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia sie miodu.
Brzegi szklanek moczymy w wodzie, zanurzamy w cukrze tak aby powstała dekoracyjna otoczka.
Gdy napój w dzbanku ostygnie chłodzimy w lodówce do uzyskania odpowiedniej temperatury. Nalewamy do ozdobionych szklanek.


Często "sesja zdjęciowa" jest naturalnie skracana przez nieograniczony apetyt Gwiazdy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz