sobota, 18 lutego 2017

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Do wiosny daleko więc moja kolorowa sałatka jest dość blada. Pomidory i papryka są prawie czerwone, sałata prawie zielona. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :) Zapraszam na pyszną i lekką sałatkę.




Składniki:
* 2 garście mieszanki sałat
* pół czerwonej papryki
* 1 pomidor
* pół puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
* pół awokado

Sos:
* 2 łyżki oliwy z oliwek
* 1 łyżeczka soku z granata
* sól, pieprz do smaku

Wszystkie warzywa pokroić w ulubionej wielkości kawałki. Poukładać na talerzu, dodać odsączone kawałki tuńczyka. Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę.
Do sałatki możemy podać grzanki.



3 komentarze:

  1. Uwielbiam sałatki - lubię je jeść :) Robię je często, mam świadomość że dzięki ni dbam o siebie :) Ostatnio zadbałam o dostarczenie sobie zdrowej wody - mam wodę z filtra redox fitaqua - woda ta jest nie tylko smaczna ale przede wszystkim zdrowa - bo działa na organizm na poziomie komórkowym, chroniąc przed działaniem wolnych rodników.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

    OdpowiedzUsuń