niedziela, 3 października 2010

Udziec z indyka w daktylach

Przepis dostałam od mojej mamy, która jako początkująca jeszcze wtedy interneutka wynalazła go w sieci. Jako pierwsza go sprawdziła. Dla wszystkich łącznie ze mną posmakował więc podarowała mi kopię. Ja troszkę go zmodyfikowałam ale jest równie pyszny.

Składniki:
* 1kg udźca z indyka bez kości
Marynata:
* 3/4 szklanki oleju
* 5 łyżek sosu sojowego
* 4 cebule pokrojone w krążki
* 4 posiekane ząbki czosnku
* 2 łyżeczki curry
* szklanka łagodnego ketchupu
* po garści daktyli bez pestek i rodzynek

Mięso pokroić w dużą kostkę. Przygotować marynatę łącząc wszystkie składniki. Mięso wymieszać dokładnie z marynatą w naczyniu żaroodpornym, przykryć i odstawić do lodówki na noc.
Piec przez 2 godziny pod przykryciem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz