piątek, 5 kwietnia 2013

Surówka z marchwi i jabłka na Dzień Marchewki

Dziś jest Dzień Marchewki a że jest to jedno z niewielu warzyw które mogę jeść postanowiłam świętować "pełną gębą". Zaczęłam delikatnie, od surówki którą potraktowałam jak deser czy przekąskę i zjadłam przed obiadem.


Składniki:
* 2 marchewki
* pół słodkiego jabłka
* łyżka soku z cytryny
* mód lub cukier, ja pominęłam bo miałam bardzo słodkie jabłka

Marchew i jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na drobnej tarce warzywnej. Przyprawiamy sokiem z cytryny. Dodajemy cukier lub miód jednak proponuję najpierw spróbować bo może okazać się to zbędne. Mieszamy i zjadamy.


1 komentarz:

  1. Zamiast soku z cytryny można dodać sok z pomarańczy. Ja robię bez soku i ze śmietanką. Pycha. ewa

    OdpowiedzUsuń